Pentax and K-Mount Cameras Forum

Pentax Cameras Forum For discussing Pentax cameras and all K-Mount SLRs, including Pentax and Samsung digital SLRs. Your Pentax Cameras Forum moderator is ken1953.
Pentax Digital SLR Reviews >>
Samsung Digital SLR Reviews >>
Pentax 35mm SLR Reviews >>
All Pentax Product Reviews >>
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Contradiction Jason ON's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Denver, CO USA
    Posts
    40

    Double Exposure on *IST

    I have a *IST DS and was wondering if anyone knew how to do a double exposure on the camera? I can't find a setting in the menu or on the wheel at the top, so I'm unsure if the camera is capable. If it's not, can someone explain how to do in in Photoshop 7.0?

    Thanks,
    Pictures -- helping people prove the existence of the Loch Ness Monster and Bigfoot for generations.

    Gallery

  2. #2
    Member SpeedingSphere's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    469

    Re: Double Exposure on *IST

    in photoshop you can make 3 layers, heres 2 ways to do it.

    1 black, and 2 of each picture, set the pictures opacity to like 60%, then brighten

    or

    1 white, make 2 of each picture, set the pictures opacity to like 60%, then darken. I dont think you can do it without a background.
    -Mike
    -------------------------------------------------------
    | Canon EOS 40D | Canon EOS 350D
    | Canon EF 70-200mm F/2.8L IS | Canon EF-S 10-22mm F/3.5-4.5
    | Canon EF 28-135mm F/3.5-5.6 IS | Sigma 8mm EX DG Circular Fisheye
    | Sigma 30mm F/1.4 EX DC HSM

  3. #3
    Poster Formerly Known as Michael Fanelli mwfanelli's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Perryville, MD
    Posts
    727

    Re: Double Exposure on *IST

    Quote Originally Posted by Jason ON
    I have a *IST DS and was wondering if anyone knew how to do a double exposure on the camera? I can't find a setting in the menu or on the wheel at the top, so I'm unsure if the camera is capable. If it's not, can someone explain how to do in in Photoshop 7.0?

    Thanks,
    Digital cameras don't do double exposures. You can make any double, triple, ten-times exposure, etc. by layering in PhotoShop.
    "Sometimes I wonder whether the world is being run by smart people who are putting us on, or by imbeciles who really mean it." --Mark Twain

  4. #4
    Check out our D300 Pro Review! deckcadet's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Gainesville, Florida, USA
    Posts
    1,189

    Re: Double Exposure on *IST

    Quote Originally Posted by mwfanelli
    Digital cameras don't do double exposures. You can make any double, triple, ten-times exposure, etc. by layering in PhotoShop.
    Some digital cameras do support multiple exposure and image overlay in camera. My Nikon D200 and D2Hs cameras offer both options.

    However, I do not believe the Pentax cameras have this feature, and it generally only exists in the professional/semi-professional levels of camera.
    Harrison
    Nikon Forum / Digital SLR Forum Moderator | moderator bio
    Check out our new Nikon D300 Pro Review D3 review coming soon...
    Nikon Samurai #9 | NPS Member
    10 Lenses 5 Bodies 3 Macs 1 Sore Back

  5. #5
    Member danag42's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    141

    Re: Double Exposure on *IST

    The Pentax *st D supports up to 9 exposures on a frame. The setting is right out there on the camera, if you have a different model you may not be able to make multiple exposures in your camera.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •