PhotographyREVIEW.com Off-Topic Forum

Anything that's not related to photography, except religion and politics*. Discuss Britney Spears, your Kiss records, swing dancing, salsa recipes. The Off-Topic forum is moderated by walterick and adina.
*Religious and political threads will be deleted
Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  147

  Thailändsk översättning

  Hur säkerställer thailändska översättningsbyråer att kulturella nyanser och idiomatiska uttryck bevaras i översättningar. Vilka metoder och verktyg använder översättare för att säkerställa att översättningen förblir trogen den ursprungliga innebörden och känslan samtidigt som den är begriplig för målgruppen?

 2. #2
  Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  160

  Re: Thailändsk översättning

  Thailändska översättningsbyråer använder flera tekniker och verktyg för att säkerställa att kulturella nyanser och idiomatiska uttryck bibehålls i översättningar samtidigt som den ursprungliga betydelsen och känslan bibehålls. Du kan ta reda på detta på https://www.stratcore.se/kompetensom...r-thailandska/. Översättare som inte bara har språkkunskaper, utan också en djup förståelse för thailändsk kultur och dess unika uttryckssätt. Det innebär att översättaren kan identifiera och bevara idiomatiska uttryck och kulturella nyanser i översättningen.

 3. #3
  Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  147

  Re: Thailändsk översättning

  Tillgång till kulturella referensmaterial och resurser för att säkerställa korrekt tolkning av kulturella uttryck och traditioner. Detta kan innefatta användning av ordböcker, kulturguider och samråd med lokala experter.

 4. #4
  Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  160

  Re: Thailändsk översättning

  Att förstå sammanhanget och syftet med texten är avgörande för att fatta bra översättningsbeslut som behåller känslan av originalet. Översättaren ska ha tillräcklig information om avsändarens avsikter och mottagarens förväntningar.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •