Ett smslån är en typ av konsumentkredit, närmare bestämt ett blancolån, där låntagaren kan låna en mindre summa pengar oftast under en kortare period. Sådana lån kallas också för snabblån, mikrolån, minilån eller kreditlån. I smslånens barndom var det vanligt att ansökningsprocessen sköttes via sms, något som har blivit allt ovanligare. De flesta smslån hanteras helt och hållet online, varför begreppet SMS-lån egentligen är något missvisande. Låneformen kännetecknas av att låntagaren snabbt kan få det lånade beloppet, att kredittiden är relativt kort samt att det rör sig om en högre lånekostnad i form av räntor och uppläggningsavgifter. Vanligtvis brukar lånebeloppet på smslån vara mellan ett par tusen och cirka femtusen kronor. Lånetiden rör sig ofta omkring ett par månader.


Att ta ett smslån med löpande återbetalning som däckskiftarna.nu kredit är ett enkelt, smidigt och snabbt sätt få tillgång till pengar med kort varsel. Du får tillgång till en kredit och kan göra uttag när det passar dig, så länge du har kreditutrymme kvar. Till skillnad från den äldre typen av smslån betalar du bara ränta på den delen av krediten du utnyttjat. Om du beviljas vårt maximala kreditbelopp men bara plockar ut 3 000 kronor betalar du alltså bara ränta på 3000 kronor. Du behöver alltså inte lösa ut hela beloppet på en gång. Med vårt moderna smslån har du alltid tillgång till pengar och kan plocka ut precis så mycket du behöver när du vill. Använd lånet som ett vanligt privatlån eller behåll krediten som en livlina för oförutsedda utgifter.


Gör lite efterforskningar innan du ansöker om ett lån så att du vet vilken typ av lån du tar och vilka regler som du godkänner. Genom att läsa på och förstå reglerna i det finstilta kan du känna dig säker på att du har lånat pengar av en seriös aktör. En återbetalning av kortsiktiga lån så som smslån, meddelandelån och snabblån görs ofta inom 30 dagar men vi på däckskiftarna.nu erbjuder i stället ett löpande lån med flexibel återbetalningstid.