Ten eerste is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het online kopen van wiet kopen online of hasj, want er zijn wel een aantal valkuilen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste risicofactoren is of een webshop uiteindelijk ook daadwerkelijk wel levert of niet. Over de jaren heen zijn er namelijk diverse “scam webshops” actief geweest, maar ook zelf nu op dit moment zijn er op de eerste pagina van Google een aantal te vinden die actief onwetende bezoekers proberen op te lichten. Een manier om jezelf hier tegen te beschermen is om altijd de verschillende online aanbieders goed te vergelijken. Let hierbij bijvoorbeeld op of de productfoto’s iets van een watermerk hebben of niet. Is dit niet het geval, dan is de kans erg groot dat deze foto’s gewoon via Google zijn gedownload en de desbetreffende wietshop dit product helemaal niet op voorraad heeft.


Een andere tip om een veilige aankoop te garanderen is om te checken of er ergens goede recensies online te vinden zijn over de webshop (forums, websites) of product reviews. Dit laatste doe je eenvoudig door bij de producten onder het kopje “reviews” of “beoordelingen” te kijken. Staan hier helemaal géén beoordelingen dan is dit absoluut een. Wanneer je ook zou moeten twijfelen is wanneer je wel een paar beoordelingen ziet staan maar zonder het label “geverifieerde eigenaar”. Dit label wordt automatisch toegekend aan een account wanneer hij of zij ook daadwerkelijk een bestelling heeft gedaan en betaald. Beoordelingen zonder dit label zijn in de meeste gevallen gewoon door de webshop eigenaar zelf geschreven wat heel eenvoudig te doen is. Wees dus gewaarschuwd!


Als laatste is het ook belangrijk om te zien of een online coffeeshop enorme stuntprijzen hanteert. Daar waar legitieme aanbieders nog wel eens 5-10% korting geven bij 5 gram of meer, is het verre van realistisch om meer dan dit aan te bieden. Zie je dat een webshop “wholesale/groothandel” aanbied of grote minimale afnames eisen, dan is dit ook per definitie een.